Salade met eetbare bloemen

Deze groene salade ziet er dankzij de aardbeien en eetbare bloemen fleurig uit en is heerlijk zomers. En misschien heb je de bloemen zelf wel gezaaid in je (moes)tuin of op het balkon!



4 personen

Boodschappenlijst

Ingrediënten

  • Halve komkommer
  • 75 g rucola
  • 50 g veldsla
  • 50 g verse doperwten
  • Half bosje verse munt
  • 100 g aardbeien
  • 75 g feta
  • 2 el pompoenpitten
  • Dressing mosterd & dille*
  • Eetbare bloemen (zadenmengsel*)

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Was de komkommer, halveer en verwijder de zaadlijsten (dit gaat handig met een theelepeltje).  Snij in dunne plakjes en doe samen met de sla in de schaal.
  2. Blancheer de doperwten door ze kort te koken en daarna af te spoelen met koud water.
  3. Hak de munt fijn en meng met de sla, komkommer en doperwten.
  4. Spoel de aardbeien af, verwijder de kroontjes met de aardbei-ontkroner en snij ze door de helft.
  5. Verdeel de aardbeien over de salade en verkruimel de feta erover.
  6. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
  7. Strooi de pitten over de salade, besprenkel met de dressing en garneer met eetbare bloemen.