Boodschappenlijst
Ingrediënten
- Halve komkommer
- 75 g rucola
- 50 g veldsla
- 50 g verse doperwten
- Half bosje verse munt
- 100 g aardbeien
- 75 g feta
- 2 el pompoenpitten
- Dressing mosterd & dille*
- Eetbare bloemen (zadenmengsel*)
Bereiding
- Was de komkommer, halveer en verwijder de zaadlijsten (dit gaat handig met een theelepeltje). Snij in dunne plakjes en doe samen met de sla in de schaal.
- Blancheer de doperwten door ze kort te koken en daarna af te spoelen met koud water.
- Hak de munt fijn en meng met de sla, komkommer en doperwten.
- Spoel de aardbeien af, verwijder de kroontjes met de aardbei-ontkroner en snij ze door de helft.
- Verdeel de aardbeien over de salade en verkruimel de feta erover.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
- Strooi de pitten over de salade, besprenkel met de dressing en garneer met eetbare bloemen.