Kleurrijke herfstsalade met pompoen
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• ½ butternut pompoen
• 200 g rucola
• 50 g groene linzen
• 1 sjalotje, fijngesneden
• handvol nootjes (bv. pecannoten en pompoenpitten)
• handvol gedroogde cranberries
• 4 el granaatappelpitjes
• 4 el verkruimelde feta
• olijfolie*
• witte wijnazijn
• honing*
• peper en zout*
Benodigdheden: chefmes*, snijplank*, bakpapier, bakplaat*, kookpot/pan, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de butternut pompoen en verwijder de pitjes.
- Snijd de pompoen in blokjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bedruppel met wat olijfolie en honing. Kruid met peper en zout.
- Rooster de pompoenblokjes ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kook de linzen gaar in een pannetje met wat bouillon. Laat de linzen nadien nog een beetje stoven met een fijngesneden sjalotje in wat olijfolie.
- Doe de rucola in een serveerschaal.
- Leg hier de stukjes geroosterde pompoen en de linzen op.
- Verdeel de verkruimelde feta, de nootjes, de gedroogde cranberries en de granaatappelpitjes over de salade.
- Bedruppel de salade met wat olijfolie en witte wijnazijn. Kruid af met peper en zout.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.