Lentesalade met krieltjes, asperges en radijsjes
Voor 2 personen
Ingrediënten:
• 500 g krieltjes
• 16 groene asperges
• 8 radijsjes
• verse dille
• verse peterselie
• olijfolie*
• peper en zout*
voor de mosterdvinaigrette:
• 2 el olijfolie*
• 1 el azijn
• 1 el mosterd*
• peper en zout*
Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, ovenschaal*, kookpot/pan*,
vergiet*, serveerschaal*, mengkom*, garde*
*deze artikelen zijn
verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de krieltjes, snijd ze overlangs in twee.
- Leg ze in een ovenschaal, bedruppel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed.
- Rooster ze ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Blancheer de asperges in kokend water. Laat ze uitlekken en snijd ze in twee.
- Was de radijsjes en snijd ze in schijfjes.
- Schik de krieltjes met de groene asperges en de radijsjes in een serveerschaal.
- Werk af met wat verse fijngehakte dille en peterselie.
- Maak nu de vinaigrette: meng 2 eetlepels olijfolie met een eetlepel azijn en een eetlepel mosterd. Roer met een garde. Kruid met peper en zout.
- Druppel de vinaigrette over de salade.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.