Lentesalade met krieltjes, asperges en radijsjes

Lentesalade met krieltjes, asperges en radijsjes

Voor 2 personen

Ingrediënten:
500 g krieltjes
16 groene asperges
8 radijsjes
verse dille
verse peterselie
olijfolie*
peper en zout*

voor de mosterdvinaigrette:
2 el olijfolie*
1 el azijn
1 el mosterd*
peper en zout*

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, ovenschaal*, kookpot/pan*, vergiet*, serveerschaal*, mengkom*, garde*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Was de krieltjes, snijd ze overlangs in twee. 
  3. Leg ze in een ovenschaal, bedruppel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed.
  4. Rooster ze ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Blancheer de asperges in kokend water. Laat ze uitlekken en snijd ze in twee.
  6. Was de radijsjes en snijd ze in schijfjes.
  7. Schik de krieltjes met de groene asperges en de radijsjes in een serveerschaal.
  8. Werk af met wat verse fijngehakte dille en peterselie.
  9. Maak nu de vinaigrette: meng 2 eetlepels olijfolie met een eetlepel azijn en een eetlepel mosterd. Roer met een garde. Kruid met peper en zout. 
  10. Druppel de vinaigrette over de salade.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.