Linzensalade met feta
Voor 2 personen
Ingrediënten:
voor de salade:
• 400 g Puy linzen
• 200 g feta
• 1 bosje radijsjes
• handvol waterkers (of veldsla)
• handvol rucola (of jonge slablaadjes)
• handvol platte peterselie
• enkele takjes oregano
• 1 kleine rode ui
voor de dressing:
• ½ tl honing*
• ½ dl koolzaadolie
• 1 el notenolie
• scheutje balsamico-azijn*
• versgemalen peper*
• fleur de sel*
Benodigdheden: kookpot/pan, pollepel*, vergiet*, theedoek*, snijmesje*, snijplank*, kom*, garde*, schaal*, sauskommetje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking, giet ze af en laat afkoelen.
- Was de sla en kruiden en dep ze voorzichtig droog met een schone theedoek.
- Pel de rode ui en snijd in ringetjes.
- Was de radijsjes en snijd ze af aan het steeltje.
- Maak de dressing: klop de honing door de koolzaad- en notenolie en breng op smaak met een scheutje balsamico-azijn, versgemalen peper en fleur de sel.
- Meng alle ingrediënten voor de salade en verkruimel de feta erover.
- Serveer de dressing apart en combineer de salade met desem- of speltbrood.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious