Pastasalade met citroen

Voor 2 personen

Ingrediënten:
• 200 gr pasta (bij voorkeur kleine pastavormpjes, bv. farfalle of fusilli)*
• 60 ml extra vergine olijfolie*
• 3-4 stengels bosui (lente-ui)
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• zout*
• versgemalen zwarte peper*
• sap en geraspte schil van een halve citroen
• 75 gr Parmezaanse kaas, in krullen geschaafd
• 1 grote appel, in blokjes gesneden
• 85 gr rucola

Benodigdheden: kookpot, snijmesje*, koekenpan*, mengkom*, rasp*, houten lepel*, vergiet*, kaasmes*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Kook de pasta beetgaar in ruim water.
  2. Snij intussen de bosuitjes in fijne plakjes en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en laat de bosui met de knoflook en een mespuntje zout ca 4 minuten stoven.
  4. Haal van het vuur en laat even afkoelen.
  5. Doe het mengsel in een kom met 3/4 theelepel zout, 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper, de geraspte citroenschil en het citroensap.
  6. Mix de ingrediënten goed door elkaar. Voeg de helft van de gerapste Parmezaanse kaas toe en meng goed.
  7. Giet de gekookte pasta af en laat afkoelen.
  8. Meng het kruidenmengsel door de koude pasta.
  9. Voeg de blokjes appel en de rucola toe. Meng de salade en garneer met de resterende geraspte Parmezaanse kaas.
 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille