Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 500 g pasta ei paglia & fieno*
- 50 ml olijfolie extra vierge, om mee te bakken*
- 100 g panko (voor de pangrattato)
- Rasp van 1 citroen
- 200 g peultjes
- 200 g velderwtjes
- 100 g groene aspergetips
- ½ komkommer
- 5 takjes basilicum
- 4 takjes dille
- 3 takjes munt
- 4 el pesto al limone*
- Peper en zout*
- Bakje tuinkers
Bereiding
- Verhit de olijfolie in de koekenpan. Voeg de panko toe en bak goudbruin. Roer regelmatig door met de spatel en laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
- Meng de citroenrasp door de panko en breng op smaak met peper en zout (ruikt heerlijk!).
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Blancheer de peultjes, velderwtjes en aspergetips 2 minuten.
- Halveer de komkommer in de lengte en snij of schaaf in linten.
- Giet de pasta af, doe samen met de groenten en komkommer in de schaal en schep door elkaar.
- Snij de verse kruiden grof en meng, met de pesto, door de pasta. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de pangrattato en tuinkers over de pastasalade en serveer lauwwarm.
Tip: oorspronkelijk werd pangrattato gebruikt ter vervanging van Parmezaanse kaas, maar inmiddels is deze ‘armeluisparmezaan’ een veelgebruikte smaakmaker in de Italiaanse keuken. Je kunt pangrattato ook van oud brood maken.