Peruviaanse ceviche
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 400 g zeer verse, stevige witvis (bv. zeebaars, heilbot of tongschar), gefileerd en zonder graten
• sap van 6 limoenen
• 2 rode uien, fijngesnipperd
• 1 rood chilipepertje, fijngesnipperd
• 2 rijpe avocado's
• 1 bosje koriander, fijngehakt
• paar handjes waterkers, tuinkers of andere frisse groene blaadjes
• olijfolie*
• zeezout, fijn*
• zwarte peper, versgemalen*
Benodigdheden: kom*, snijmes*, snijplank*, avocadosnijder*, vergiet*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Doe het limoensap met een flinke snuf zout in een kom en voeg de gesnipperde ui en chilipeper toe.
- Snij de vis in dobbelsteentjes en voeg toe aan het limoensap.
- Laat ca. 10 minuutjes marineren in de koelkast.
- Snij intussen de avocado's in plakjes.
- Haal de vis uit de koelkast en laat uitlekken in een vergiet.
- Meng de vis met de avocado's en het groen.
- Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.