Salade met asperges en ei-mimosa  

Deze frisse, groene salade bestrooi je met ei-mimosa: verkruimeld ei dat doet denken aan de bloemen van de mimosa. Lekker als lunch, als bijgerecht of om te serveren bij de paasbrunch.  



Aantal personen: 4  

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Salade:

  • 1 bosje groene asperges 
  • Olijfolie extra vierge*
  • 40 g pistachenoten 
  • 2 kropjes little gem 
  • 75 g waterkers 
  • 4 eieren  

Dressing: 

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Verwijder het uiteinde van de asperges en kook de asperges in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel af onder koud water, dep droog en snij in de lengte doormidden.  
  2. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en hak ze fijn. 
  3. Verhit de grillpan op hoog vuur, bestrijk de asperges met olijfolie en grill in de pan tot ze streepjes hebben. 
  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom.  
  5. Haal de blaadjes van de little gem los en meng samen met de waterkers door de dressing.  
  6. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard, laat schrikken onder koud water en pel ze.  
  7. Druk de eieren door de pureeknijper.   
  8. Verdeel de sla over de borden, leg de asperges erop en bestrooi de salade met ei-mimosa en pistachenoten.   

Bekijk onze artikelen