Boodschappenlijst
Ingrediënten
Salade:
- 1 bosje groene asperges
- Olijfolie extra vierge*
- 40 g pistachenoten
- 2 kropjes little gem
- 75 g waterkers
- 4 eieren
Dressing:
- Sladressing mix*
- 1 el lemon curd*
- 2 el azijn, witte wijn*
- 5 el olijfolie extra vierge*
- 1 el citroensap
- 1 fijngesneden rode peper
Benodigdheden
- Koekenpan*
- Grillpan*
- Mengkom*
- Pureeknijper*
- Serveerschaal of borden mimosa*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Verwijder het uiteinde van de asperges en kook de asperges in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel af onder koud water, dep droog en snij in de lengte doormidden.
- Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en hak ze fijn.
- Verhit de grillpan op hoog vuur, bestrijk de asperges met olijfolie en grill in de pan tot ze streepjes hebben.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
- Haal de blaadjes van de little gem los en meng samen met de waterkers door de dressing.
- Kook de eieren in ca. 10 minuten hard, laat schrikken onder koud water en pel ze.
- Druk de eieren door de pureeknijper.
- Verdeel de sla over de borden, leg de asperges erop en bestrooi de salade met ei-mimosa en pistachenoten.