Salade met gepofte bietjes en feta
Voor 4
personen
Ingrediënten:
• 2 rode
bieten
• 2 gele
bieten
• 100 g
rucola
• handvol
walnoten
• 75 g feta
• olijfolie*
• citroensap
• peper en
zout*
Benodigdheden: aluminiumfolie, bakplaat*, snijmesje*, serveerschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Besprenkel de bietjes met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
- Wikkel ze elk apart in aluminiumfolie.
- Leg de bietjes op een bakplaat in de voorverwarmde oven en laat ze ca. 1 uur ‘poffen’.
- Haal de bietjes uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en trek de schil voorzichtig los. Snijd ze in stukjes.
- Schik de bietjes met de rucola in een grote serveerschaal.
- Verkruimel er wat feta over.
- Werk af met wat walnoten, olijfolie en een beetje citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.