Salade met geroosterde biet, feta en walnoten
INGREDIËNTEN
• 200 gr gewassen veldsla
• 3 voorgekookte bietjes
• 200 gr biologische fetakaas
• 50 gr walnoten
• balsamicoazijn, 8 jaar gerijpt
• olijfolie extra vergine
• zout en versgemalen zwarte peper
OOK NODIG
• braadslede
• keukenmes
• pepermolen
• koekenpan
• wijde saladeschaal
ZO MAAK JE HET
- Verwarm je oven voor op 180 ºC. Vet een braadslede in met wat olijfolie.
- Snijd de bietjes in partjes, leg ze in de braadslede en besprenkel met olijfolie, zout en royaal peper. Druppel er wat balsamicoazijn over en hussel om.
- Rooster de bietjes ca. 20 min. in de oven. Laat ze iets afkoelen.
- Rooster ondertussen in een droge koekenpan de walnoten goudbruin.
- Snijd de feta in blokjes.
- Doe de gewassen sla in een mooie schaal en leg er de lauwwarme bietjes op. Verdeel de kaas en de walnoten over de sla en besprenkel met balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper.