Salade met kersen en bieten

Deze zomerse salade - met o.a. kersen, rode bieten, amandelen en geitenkaas - is heerlijk als lunch, als bijgerecht bij de barbecue, bij een picknick of als lichte avondmaaltijd.

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Kook de ongeschilde bieten in een pan met ruim water. Prik met een vork in de bieten om te testen of ze gaar zijn (zomerbieten zijn kleiner en eerder gaar – in 20 tot 30 minuten – dan de grotere winterbiet). Laat afkoelen. 
  2. Schil de bieten en snij ze in partjes. 
  3. Doe de slamelange in de schaal en maak naar smaak aan met de vinaigrette. 
  4. Snij de avocado in stukjes en de ui in dunne ringen, ontpit de kersen en hak de amandelen grof.
  5. Verdeel de bieten, avocado, ui, kersen en amandelen over de sla.
  6. Verkruimel de geitenkaas over de salade en druppel er nog een beetje vinaigrette over.

Tip: Smeer, voordat je de bieten gaat schillen en snijden, je handen in met olijfolie om vlekken te voorkomen.