Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 4 rode bieten
- 150 g slamelange (met rode biet)
- Mix voor vinaigrette, framboos & moestuinkruiden*
- 1 avocado
- ½ rode ui
- 250 g kersen
- 2 el gezouten amandelen
- 100 g zachte geitenkaas
Bereiding
- Kook de ongeschilde bieten in een pan met ruim water. Prik met een vork in de bieten om te testen of ze gaar zijn (zomerbieten zijn kleiner en eerder gaar – in 20 tot 30 minuten – dan de grotere winterbiet). Laat afkoelen.
- Schil de bieten en snij ze in partjes.
- Doe de slamelange in de schaal en maak naar smaak aan met de vinaigrette.
- Snij de avocado in stukjes en de ui in dunne ringen, ontpit de kersen en hak de amandelen grof.
- Verdeel de bieten, avocado, ui, kersen en amandelen over de sla.
- Verkruimel de geitenkaas over de salade en druppel er nog een beetje vinaigrette over.
Tip: Smeer, voordat je de bieten gaat schillen en snijden, je handen in met olijfolie om vlekken te voorkomen.