Pompoencake met kruidige topping 

Deze pompoencake, met geraspte pompoen en een topping van roomkaas en pumpkin spice, is dankzij de zoet-kruidige smaakcombinatie de perfecte cake voor de herfst!



Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem. Klop de overtollige bloem eruit. 
  2. Meng de eieren één voor één met de zonnebloemolie tot een egale massa. 
  3. Voeg de bakmix toe en roer tot een glad beslag. 
  4. Spatel er de geraspte pompoen door. Vul de vorm met het beslag.
  5. Bak de cake in ca. 60 minuten gaar. Laat afkoelen op het rooster. 
  6. Meng de poedersuiker en de pumpkin spice door de roomkaas en roer tot een glad mengsel.
  7. Bestrijk de cake, of blaadjes van de bloem, met de kruidige topping en laat opstijven in de koelkast. 
  8. Bestrooi de pompoencake, of het hart van de bloem, voor het serveren met kaneelsuiker. 

Tip: In plaats van de pumpkin spice mix kan je ook onze gingerbreadkruiden* gebruiken. 

Bekijk onze artikelen