Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 4 eieren
- 200 ml zonnebloemolie
- Bakmix wortelcake*
- 175 g geraspte pompoen
- 200 g roomkaas
- 100 g poedersuiker
- 2 el pumpkin spice mix*
- Kaneelsuiker*
- Boter en bloem voor de bakvorm
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem. Klop de overtollige bloem eruit.
- Meng de eieren één voor één met de zonnebloemolie tot een egale massa.
- Voeg de bakmix toe en roer tot een glad beslag.
- Spatel er de geraspte pompoen door. Vul de vorm met het beslag.
- Bak de cake in ca. 60 minuten gaar. Laat afkoelen op het rooster.
- Meng de poedersuiker en de pumpkin spice door de roomkaas en roer tot een glad mengsel.
- Bestrijk de cake, of blaadjes van de bloem, met de kruidige topping en laat opstijven in de koelkast.
- Bestrooi de pompoencake, of het hart van de bloem, voor het serveren met kaneelsuiker.
Tip: In plaats van de pumpkin spice mix kan je ook onze gingerbreadkruiden* gebruiken.