Wortelsalade met fetakaas en kruiden
Voor 2 personen
Ingrediënten:
• 4 dikke wortelen, schoongemaakt en fijngeraspt
• 4 el olijfolie
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• ½ tl karwijzaadjes, fijngemalen
• ¾ tl komijnzaadjes, fijngemalen
• ½ tl paprikapoeder
• ½ tl suiker
• 3 el citroensap
• 2 el platte peterselie, fijngehakt
• 2 el munt, fijngehakt
• 2 el koriander, fijngehakt
• 200 g fetakaas, verkruimeld
• zout
Ingrediënten:
• 4 dikke wortelen, schoongemaakt en fijngeraspt
• 4 el olijfolie
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• ½ tl karwijzaadjes, fijngemalen
• ¾ tl komijnzaadjes, fijngemalen
• ½ tl paprikapoeder
• ½ tl suiker
• 3 el citroensap
• 2 el platte peterselie, fijngehakt
• 2 el munt, fijngehakt
• 2 el koriander, fijngehakt
• 200 g fetakaas, verkruimeld
• zout
Bereiding:
- Bak in een pan de fijngehakte knoflook met de karwij- en komijnzaadjes, paprikapoeder en de suiker in de olijfolie tot ze geuren. Dit duurt ca. 1-2 minuutjes.
- Haal de pan van het vuur en voeg het citroensap en een snufje zout toe.
- Giet de dressing over de worteltjes en meng goed.
- Voeg de gehakte kruiden toe en meng de salade.
- Dek de schaal af en zet ze een uurtje in de koelkast.
- Bestrooi de salade voor het serveren met de verkruimelde fetakaas
Dit recept werd uitgewerkt door Dille &
Kamille