Zomersalade met Oosterse dressing
Voor 2 personen
Ingrediënten:
voor de salade
• 1 gele courgette
• 1 groene courgette
• 1 venkelknol
• handvol verse kruiden, bv. munt, Thaise basilicum, koriander, citroenmelisse....
• sesamzaadjes
• 1 bosuitje (lente-uitje)
voor de dressing
• 2 el vissaus
• 2 tl sesamolie
• 2 tl sojasaus
• sap en zest van ½ limoen
• stukje verse gember, fijngeperst
• ½ chilipeper, fijngesnipperd
• 1 tl bruine suiker
Benodigdheden: dunschiller*, snijmesje*, snijplank*, theedoek*, koekenpan*, schaal*, mini-garde*, sauskommetje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Was de groenten zorgvuldig.
- Maak met een dunschiller lange repen van de courgettes.
- Verwijder de harde kern van de venkel en snij in plakjes.
- Was de kruiden en laat ze goed drogen op een schone theedoek.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan tot de aroma’s vrijkomen. Laat de zaadjes afkoelen.
- Snij het bosuitje in fijne ringetjes.
- Meng de groente en kruiden met je handen door elkaar en serveer ze in een mooie schaal.
- Strooi de geroosterde sesamzaadjes over de salade.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing, roer goed en serveer in een apart kommetje bij de salade.
Tip: maak extra dressing en gebruik deze om bv. kipreepjes in te marineren voor het grillen.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.