- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Hapjes & voorgerechten
- Kruidenboter met eetbare bloemen
Kruidenboter met eetbare bloemen
Mooi om te zien en verrassend van smaak: met korenbloem, anijszaad en goudsbloem maak je zelf fleurige kruidenboter!
Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 250 g ongezouten boerenboter of roomboter
- 1 tl korenbloem*
- 2 tl anijszaad*
- 1 tl goudsbloem*
- 2,5 tl zeezout grof*
Bereiding
- Laat de boter op kamertemperatuur komen.
- Prak de boter met de rest van de ingrediënten voorzichtig door elkaar in de kom.
- Schep de boter in een lange reep in het midden van een vel bakpapier en rol strak op.
- Draai de uiteinden van het papier in tegengestelde richting dicht zodat er een rol ontstaat. Maak de uiteinden vast met keukentouw.
- Laat de boter 1 uur opstijven in de koelkast.
- Snij de kruidenboter met eetbare bloemen voor het serveren in mooie plakjes.