- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Sauzen & dressings
- Roerei met aurorasaus
Roerei met aurorasaus
Aurorasaus is bechamelsaus met tomaat. Wij voegden harissa aan de tomatenpuree toe om de saus wat pittiger te maken. Heerlijk bij roerei en als basissaus voor allerlei gerechten.
Boodschappenlijst
Ingrediënten
- Salsa di pomodoro, basilico, 250 g*
- 250 g roerbakgroente of restjes groenten
- 2 el tomatenpuree
- 1 el mix voor harissa*
- 3 eieren
- 40 g boter
- 200 ml bechamelsaus (hier vind je ons basisrecept voor bechamelsaus)
- 1 tl crème fraîche
- Zout en peper*
- (Desem)brood
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Roerbak de groenten. Voeg de tomatensaus toe en laat even garen.
- Meng de tomatenpuree met de harissa.
- Breek de eieren in een koude koekenpan en voeg de boter toe.
- Zet op middelhoog vuur en roer door met een spatel.
- Haal de pan regelmatig van het vuur om de eieren rustig te laten garen.
- Doe de bechamelsaus in de steelpan, roer er de tomatenpuree en crème fraîche door en verwarm op laag vuur.
- Breng de eieren op smaak met zout en peper en voeg de aurorasaus toe.
- Serveer het roerei met de groenten en (desem)brood.
Tip: Aurorasaus kan je van te voren maken en koel bewaren in een goed afsluitbare beugelpot of fles.