Roerei met aurorasaus 

Aurorasaus is bechamelsaus met tomaat. Wij voegden harissa aan de tomatenpuree toe om de saus wat pittiger te maken. Heerlijk bij roerei en als basissaus voor allerlei gerechten. 

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Roerbak de groenten. Voeg de tomatensaus toe en laat even garen. 
  2. Meng de tomatenpuree met de harissa. 
  3. Breek de eieren in een koude koekenpan en voeg de boter toe. 
  4. Zet op middelhoog vuur en roer door met een spatel. 
  5. Haal de pan regelmatig van het vuur om de eieren rustig te laten garen. 
  6. Doe de bechamelsaus in de steelpan, roer er de tomatenpuree en crème fraîche door en verwarm op laag vuur.  
  7. Breng de eieren op smaak met zout en peper en voeg de aurorasaus toe. 
  8. Serveer het roerei met de groenten en (desem)brood.

Tip: Aurorasaus kan je van te voren maken en koel bewaren in een goed afsluitbare beugelpot of fles.  

Bekijk onze artikelen