Rouille
Ingrediënten:
• 3 eidooiers
• ¼ tl mosterd
• scheutje Xeres azijn
• enkele saffraandraadjes*
• 2 teentjes knoflook, fijngeperst
• 1 dl olijfolie*
• 1 tl tomatenpuree
• scheutje pastis
• versgemalen peper*
• zeezout*
Benodigdheden: mixer, garde*, kommen*, koekenpan*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Klop de eidooiers los met een mixer of garde.
- Doe er de mosterd en de azijn bij. Voeg er druppelsgewijs, onder voortdurend kloppen, de olie bij.
- Rooster enkele draadjes saffraan op laag vuur in een pan (niet laten verbranden!).
- Blus af met een scheutje pastis en laat vervolgens ca. 10 minuten in een kommetje op smaak komen.
- Meng de saffraan met de pastis goed door de mayonaise. Voeg ook de look en tomatenpuree toe.
- Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.
Tip: deze rouille is heerlijk bij vissoep en gebakken vis.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.