Bietensoep met kokos en gember

Deze dieprode bietensoep, met o.a. kokosmelk en ginger curd, zit vol met smaak! Heerlijk met vers stokbrood erbij.



Bereidingstijd: ± 1 uur

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Snij de ui en knoflook fijn, verhit wat olijfolie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook
  2. Voeg de zwarte peper en kardemom toe en bak even mee
  3. Schil de bieten, snij in blokjes en doe in de pan.
  4. Doe de ginger curd en kokosmelk erbij en schenk water in de pan zodat de bieten onder water komen te staan
  5. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de bietjes gaar zijn (ongeveer 20 minuten).
  6. Pureer de soep glad met de staafmixer en giet vervolgens door de zeef om eventuele klontjes eruit te halen.
  7. Verdeel de bietensoep over de kommen.