Bloemkoolsoep met limabonen
Ingrediënten:
- Middelgrote bloemkool
- Prei (fijngesneden)
- 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 400 g limabonen
- Halve versgeraspte nootmuskaat*
- 1 flinke hand witte amandelen
- 1 à 2 groentebouillonblokjes
- 500 ml water voor de bouillon
- Zout en peper*
Voor de topping:
- Peterselie of bieslook
- Citroensap (vers)
- Hennepzaad
- Granaatappelpitjes
- Kokosmelk
- Geroosterde pompoenpitten
Benodigdheden:
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verhit olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de knoflook en prei op laag vuur aan en doe de nootmuskaat erbij.
- Voeg na ongeveer 3 minuten de bladeren van de bloemkool toe.
- Doe, als het blad geslonken is, de bloemkoolroosjes, limabonen, amandelen en de groentebouillon erbij.
- Laat koken tot de groenten zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
- Pureer de soep glad met behulp van een blender of staafmixer.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer de soep met de toppings. Eet smakelijk!