Broccolisoep met kruidenkaas

Broccolisoep met kruidenkaas

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 1 broccoli
• 2 grote uien
• plantaardige olie
• 1 liter kippen- of groentebouillon
• 4 el kruidenkaas
• handvol zonnebloempitten
• peper en zout*

Benodigdheden: koekenpan*, snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan*, pollepel*, mixer/blender
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille 

 


Bereiding:

  1. Rooster de zonnebloempitten in een hete pan tot ze heerlijk beginnen geuren.
  2. Was de broccoli en snijd in roosjes.
  3. Snijd de uien in grove stukken.
  4. Doe de broccoli en uien in een kookpot/pan met wat olie en laat even stoven.
  5. Voeg de bouillon toe en laat de soep koken tot de groenten gaar zijn.
  6. Mix de soep glad. 
  7. Serveer met een lepeltje kruidenkaas en wat geroosterde zonnebloempitten. 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.