Chinese soep met wontons
Voor 4
personen
Ingrediënten:
• 100 g
kippengehakt
• 1 el
geraspte gember
• 1 tl
currypoeder*
• ½ tl
cayennepeper*
• 1 teentje
look, fijngehakt
• 2 tl
vijfkruidenpoeder*
• 16
wontonvelletjes (te koop in de Chinese supermarkt)
• 1 l
kippenbouillon
• 1 grote
paksoi, gewassen en in grove stukken gesneden
• 1 el
sojasaus
• 1 tl
vissaus
• 4 eieren
• 2 bosuitjes,
fijngesneden
Benodigdheden: kom*, snijplank*, bakkwastje*, steelpannetje*, eierprikker*,
kookpot/pan*, soeplepel*, snijmesje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Meng het kippengehakt met de gember, het currypoeder, de cayennepeper, de look en 1 tl vijfkruidenpoeder.
- Leg een wontonvelletje op een snijplank. Schep in het midden wat van de gehaktvulling.
- Maak de randen van het velletje nat met een beetje water.
- Vouw de wonton tot een driehoekje en sluit de twee puntjes van de driehoek met behulp van een beetje water weer naar binnen. Vouw het bovenste puntje een beetje naar buiten.
- Laat intussen de eieren zo’n 7 min. koken in water.
- Verwarm de kippenbouillon in een kookpot. Voeg er de sojasaus, de vissaus, 1 el vijfkruidenpoeder en de paksoi aan toe. Laat even doorkoken.
- Voeg er dan de wontons aan toe. Laat enkele minuten koken tot de velletjes mooi gaar zijn.
- Schep de wontonsoep in kommetjes.
- Pel de gekookte eieren, snijd ze in twee en schik ze één voor één in de kommetjes soep.
- Werk af met wat fijngesneden bosui.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.