Erwtensoep met krokante chorizo
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 1 el plantaardige olie
• 2 grote uien, gepeld en fijngesnipperd
• 600 g diepvrieserwtjes
• 300 g gedroogde spliterwten
• 1,5 l kippenbouillon
• bouquet garni*
• mespunt gerookt paprikapoeder*
• 8 sneetjes chorizo
• snuifje zout*
• peper*
Benodigdheden: kookpot/pan*, pollepel*, mixer, koekenpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Fruit de fijngesnipperde uien in de olie.
- Doe er de diepvrieserwtjes en de gedroogde spliterwten bij. Laat kort meestoven.
- Voeg de kippenbouillon, het bouquet garni en het gerookt paprikapoeder toe en kook de soep tot de erwten volledig gaar zijn.
- Mix de soep glad en kruid naar smaak met peper en zout.
- Bak de chorizo krokant in een pan zonder vetstof.
- Serveer de erwtensoep met de verkruimelde chorizo.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.