Gazpacho
Voor 1 liter gazpacho
Ingrediënten:
• 1 rode paprika, ontpit en in blokjes
• 1 kg tomaten, in blokjes
• 1 komkommer, geschild en ontpit in blokjes
• 1 sjalotje, fijngesneden
• 1 teentje knoflook, fijngeperst
• 1 tl witte wijnazijn
• 3 el olijfolie*
• versgemalen zwarte peper*
• zeezout*
Voor de garnering
• broodcroutons
• paprika’s en komkommer in blokjes
• broodcroutons
• paprika’s en komkommer in blokjes
Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, blender, zeef*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Doe de rode paprika, de tomaten, de komkommer, het sjalotje en de geperste look in de blender. Mix goed door. (Indien gewenst kan je de soep nu zeven.)
- Voeg de olijfolie en het witte wijnazijn toe.
- Kruid af met versgemalen zwarte peper en zeezout.
- Dien de soep ijskoud op.
- Serveer met wat croutons en fijne blokjes paprika en komkommer.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.