Knolselderijsoep met verschillende toppings
Voor 6 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten:
• 2 sjalotjes, gepeld en fijngesneden
• 1 knolselderij, geschild en in blokjes
• 1 appel, geschild en in stukken
gesneden
• 2 el olijfolie*
• 1,5 l kippen- of groentebouillon
• peper en zout*
Voor de appeltopping:
• ½ appel, geschild en in blokjes
• ½ tl suiker
• ½ tl boter
Voor de pistachepesto:
• 1 tl Pesto alla Genovese*
• 1 tl fijngehakte pistachenootjes
Voor de gedroogde ham:
• 1 sneetje Parmaham
Benodigdheden: kookpot/pan*, pollepel*, blender of
staafmixer, koekenpan*, bordje*, chefmes*, snijplank*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Stoof de fijngesneden sjalotjes aan in wat olijfolie.
- Voeg de knolselderij en de appel toe en laat even meestoven zonder te kleuren.
- Bevochtig met de bouillon en laat zo’n 40 min. koken tot de knolselderij volledig gaar is.
- Mix de soep glad en kruid met peper en zout.
- Bak intussen de appelblokjes voor de topping in wat boter en suiker tot ze lichtjes karamelliseren.
- Leg de Parmaham op een bordje en droog in 1 min. in de magnetron op 900 Watt.
- Hak de pistachenootjes fijn.
- Schep de soep in kommetjes en kies een topping om ze af te werken.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.