Oosterse pompoensoep
Voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten:
• ca 700 gram (fles)pompoen, geschild, ontpit en in stukken
• 1 kleine winterwortel, in stukjes
• 2 à 3 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
• stuk gember van 4 cm, geschild en fijngesneden
• teentje knoflook, fijngesneden
• 2 bosuitjes, in ringen
• 2 rode pepertjes, in ringetjes (bewaar een paar ringetjes om mee te garneren)
• 1 eetlepel kerriepoeder India*
• 1 bosje koriander, fijngehakt
• 1 liter kippenbouillon, van blokjes of zelfgemaakt
• 1 blikje ongezoete kokosmelk
• zout, versgemalen zwarte peper*
• 1 limoen, uitgeperst
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin op een laag vuur de stukken pompoen, wortel, gember, pepertjes, knoflook en bosui gedurende 10 minuten.
- Voeg dan het kerriepoeder toe, schep alles goed om en laat het nog 5 minuten zacht fruiten.
- Voeg dan de helft van de koriander toe, met de bouillon.
- Breng aan de kook en laat de soep ca 15 minuten koken tot de groenten zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel.
- Voeg het dikke, witte gedeelte van de kokosmelk toe samen met limoensap naar smaak, en meng dit goed door de soep.
- Maal er nog wat zwarte peper door en voeg – indien nodig – wat zout toe.
Serveer de soep in voorverwarmde kommen. Garneer met de rest van de koriander en wat ringetjes rode peper.
Lekker met naan (Indiaas brood).
Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille