Pho noedelsoep
Voor 4 personen
Ingrediënten:
Voor de soep:
• 1 l bouillon naar keuze (kip, rund, groenten)
• 1 kleine ui, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, gesnipperd
• 3 kruidnagels*
• 3 anijssterren*
• 3 zwarte peperkorrels*
• 3 cm gember, geschild en in plakjes gesneden
• 1 eetl. vissaus
• arachide- of zonnebloemolie
• 400 gram rijstnoedels
• 300 gram shiitake, in stukken gesneden
• 1 paksoi, in stukken gesneden
• 100 gr taugé
• 100 gr edamame/sojaboontjes, gedopt
• 1 kaneelstokje*
• sesamzaadjes
• bosui, in ringetjes
• korianderblaadjes
• basilicumblaadjes
• rode peper, in ringetjes
• limoen, in dunne partjes
• sesamolie
Benodigdheden: pan/kookpot, maatkan*, snij-/schilmesje*, snijplank*, houten lepel*, soeplepel*, (soep)kommen*
*verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verhit een scheutje olie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook een paar minuten op matig vuur.
- Voeg de kruidnagel, steranijs, peperkorrels, het kaneelstokje, plakjes gember en vissaus toe.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Zeef de bouillon en doe terug in de pan.
- Voeg de noedels, shiitake en groenten toe, breng aan de kook en laat 2-3 minuten koken.
- Verdeel de noedels en groenten over vier voorverwarmde kommen. Schenk de bouillon erover heen.
- Garneer de soep naar smaak met één of meer van de ingrediënten en dien op.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/