Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 1 flespompoen, 1 ui, 2 teentjes knoflook
- 1 el vadouvan*
- ½ tl chilivlokken*
- 2 tl paprikapoeder mild*
- 2 tl basilicum*
- 2 tl oregano*
- 2 tl tijm*
- 1 camembert
Benodigdheden
- Staafmixer
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Snij de ui en knoflook fijn en fruit, met een scheut olijfolie, aan in een soeppan.
- Meng de kruiden en specerijen, doe in de pan erbij en bak 5 minuten mee op lage temperatuur.
- Schil de flespompoen, snij in blokjes van 3 cm en bak ook 5 minuten mee.
- Doe water (of groentebouillon) in de pan tot de pompoen onder water staat en laat zachtjes koken tot de blokjes pompoen gaar zijn.
- Zet ondertussen de camembert in de oven (160 °C) en verwarm in ongeveer 10 minuten.
- Pureer de pompoensoep met de staafmixer en serveer met een stukje warme camembert erin.