Romige preisoep met bladerdeegsterren
4-6 personen, 30 min.
INGREDIËNTEN
• 2-3 preien
• olijfolie
• 2 blokjes groentebouillon
• 1 l water
• 250 ml slagroom
• 1 teentje knoflook
• 2 plakjes bladerdeeg
• 1 ei, losgeklopt
• bieslook, fijngeknipt
• zout en versgemalen zwarte peper
OOK NODIG
• soeppan met dikke bodem
• uitsteekvorm ster
• bakpapier, bakplaat
• bakkwastje
• pepermolen
• staafmixer of blender
• soepkommen
Tip: Meng voor extra smaak een flinke lepel pesto door de soep.
ZO MAAK JE HET
- Verwarm je oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Was de preien en snijd ze in fijne ringen. Pel de knoflook en hak fijn.
- Verhit wat olijfolie in de soeppan en bak de preiringen met de knoflook zacht en glazig.
- Voeg het water toe met de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook.
- Laat de soep zachtjes doorkoken. Voeg de room toe en zet het vuur laag.
- Steek sterren uit het bladerdeeg en leg ze op met een bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi er zout en peper over. Bak in 10-12 min. goudbruin.
- Pureer de soep romig in de blender of met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de soep in kommen en garneer met bieslook en een bladerdeegster.