Soep van pastinaak en pompoen

Van deze fluweelzachte soep met kruiden en specerijen warm je helemaal op. En, je hoeft de fles pompoen en pastinaak niet te schillen!

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Voor 4 personen 

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snij in stukken van 4 cm.  
  2. Boen de pastinaken schoon met de borstel en snij in stukken van 4 cm. Snipper de ui en snij de knoflook fijn.  
  3. Verhit een beetje olie in de pan en fruit de ui 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, pastinaak, knoflook en ras el hanout toe en bak 5 minuten mee.  
  4. Voeg de bouillon en het bouquet garni toe en kook de groenten in ongeveer 15 minuten gaar. 
  5. Zet het vuur uit, haal het bouquet garni uit de pan en pureer de soep glad met de staafmixer. 
  6. Breng op smaak met mosterd, peper en zeezout en serveer de soep met (stok)brood.