Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 grote flespompoen
- 3 pastinaken
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- Olijfolie extra vierge, om mee te bakken*
- 1 el ras el hanout*
- 1 l groentebouillon
- 1 bouquet garni*
- 2 el dille mosterd*
- Peper*
- Zeezout met chilipeper*
Bereiding
- Halveer de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snij in stukken van 4 cm.
- Boen de pastinaken schoon met de borstel en snij in stukken van 4 cm. Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
- Verhit een beetje olie in de pan en fruit de ui 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, pastinaak, knoflook en ras el hanout toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg de bouillon en het bouquet garni toe en kook de groenten in ongeveer 15 minuten gaar.
- Zet het vuur uit, haal het bouquet garni uit de pan en pureer de soep glad met de staafmixer.
- Breng op smaak met mosterd, peper en zeezout en serveer de soep met (stok)brood.