Winterse soep met seizoensgroenten
Voor 6 personen
Bereidingstijd: 25min.
INGREDIËNTEN
- 800 gr pastinaak
- 2 knoflookteentjes (fijngehakt)
- 1 ui (fijngehakt)
- 100 gr cashewnoten
- 1 tl kaneel
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijn
- Sap van een halve citroen
- 900 ml water
- Zout
BENODIGDHEDEN
- Soeppan
- Scherp mes
- Houten roerlepel
- Staafmixer
TOPPINGS
- Sesamzaadjes of extra cashewnoten
- Boerenkoolchips*
- Zwarte peper
BEREIDING
- Fruit de knoflook en ui in een beetje olie.
- Voeg vervolgens de grofgesneden pastinaak, cashewnoten, en kurkuma, kaneel, komijn toe. Bak dit ongeveer 10 minuten samen terwijl je vaak roert, om te voorkomen dat de kruiden niet aanbranden.
- Voeg daarna 600 ml water toe, en kook tot de groenten zacht zijn. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
- Gebruik een staafmixer en meng het geheel glad.
- Voeg als laatste stap de citroensap, de overige 300 ml water en wat zout toe. Giet in de kommen en voeg de toppings toe. Eet smakelijk!
*Dit maak je door 4 handen boerenkool met zout, olijfolie en wat citroensap te mengen in een kom. Bak dit vervolgens 10 min. op 180 graden in de oven. Erg lekker!