Winterse soep met seizoensgroenten

Winterse soep met seizoensgroenten

Voor 6 personen
Bereidingstijd: 25min.

INGREDIËNTEN

  • 800 gr pastinaak
  • 2 knoflookteentjes (fijngehakt)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 100 gr cashewnoten
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • Sap van een halve citroen
  • 900 ml water
  • Zout

BENODIGDHEDEN 

  • Soeppan
  • Scherp mes 
  • Houten roerlepel 
  • Staafmixer

TOPPINGS

  • Sesamzaadjes of extra cashewnoten
  • Boerenkoolchips*
  • Zwarte peper

BEREIDING

  1. Fruit de knoflook en ui in een beetje olie.
  2. Voeg vervolgens de grofgesneden pastinaak, cashewnoten, en kurkuma, kaneel, komijn toe. Bak dit ongeveer 10 minuten samen terwijl je vaak roert, om te voorkomen dat de kruiden niet aanbranden.
  3. Voeg daarna 600 ml water toe, en kook tot de groenten zacht zijn. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  4. Gebruik een staafmixer en meng het geheel glad.
  5. Voeg als laatste stap de citroensap, de overige 300 ml water en wat zout toe. Giet in de kommen en voeg de toppings toe. Eet smakelijk!

*Dit maak je door 4 handen boerenkool met zout, olijfolie en wat citroensap te mengen in een kom. Bak dit vervolgens 10 min. op 180 graden in de oven. Erg lekker!