Bramencocktail met prosecco
Voor 6 personen
Ingrediënten:
• 100 g rietsuiker
• 1 dl water
• 1 steranijs*
• enkele takjes citroenverbena (of munt)
• sap van 1 limoen
• 1 fles prosecco (of cava)
• 250 g bramen (vers of diepvries)
Benodigdheden: steelpan*, pollepel*, neteldoek*, zeef*, fles met beugelsluiting*, vork*, cocktail- of champagneglazen*, prikkers*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Maak de suikersiroop: meng de rietsuiker met het water in een steelpannetje en voeg ook de steranijs en de takjes citroenverbena toe.
- Laat op een zacht vuur inkoken tot een siroop.
- Zeef de siroop door een neteldoek en bewaar hem in een glazen fles met beugelsluiting. De siroop kan 2 maanden bewaard worden in de koelkast.
Tip: deze siroop is ook heerlijk gemengd met verse fruitsalade.- Pureer de helft van de bramen met 5 eetlepels van de suikersiroop. - Zeef de bramensiroop en verdeel hem over 6 cocktail- of champagneglazen.
- Schenk er de prosecco bij en werk af met een scheutje limoensap.
- Doe de rest van de bramen op prikkertjes en leg deze voor het serveren op de glazen.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.