Cranberry-sinaasappelpunch met wodka en ginger ale
Tip: Voor een feestelijke touch dip je de rand van elk glas in sinaasappelsap en daarna in kristalsuiker. Laat je glazen 30 min. drogen en vul ze met punch.
6 personen
10 min.
INGREDIËNTEN
• 400 ml gezoet cranberry-sap (gekoeld)
• 450 ml ginger ale (gekoeld)
• 100 ml wodka
• 1 sinaasappel (biologisch)
• 6 kaneelstokjes
• ½ doosje cranberry’s (diepvries, niet ontdooid)
• ijsklontjes
OOK NODIG
• karaf
• roerstaaf of lange lepel
• 6 mooie glaasjes
ZO MAAK JE HET
- Was de sinaasappel en snijd in schijven van ca. 1/2 cm dik. Snijd die weer door de helft. Houd 2 halve schijfjes apart voor garnering.
- Doe cranberry-sap, ginger ale en wodka in de karaf en meng door elkaar.
- Voeg de sinaasappelschijfjes, kaneelstokjes en bevroren cranberry’s toe.
- Voeg de ijsklontjes toe en meng goed. Schenk de punch in de glaasjes en garneer met schijfjes sinaasappel.