Limoncello
Voor 1 liter
Ingrediënten:
• 6-8 biologische citroenen (liefst Italiaanse
Sorrento citroenen met een dikke schil)
• 1 liter wodka
• 300 gr
suiker
• 300 ml water
Benodigdheden: dunschiller*, grote
inmaakpot*, steelpan*, pollepel*, zeef*, trechter*, glazen flessen*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Boen de citroenen goed schoon onder de kraan.
- Snij met een dunschiller de gele schil van de citroenen. Zorg dat er zo min mogelijk ‘wit’ meekomt, dat maakt de limoncello bitter.
- Schenk de wodka in een glazen inmaakpot* en voeg de schilletjes toe.
- Sluit de pot goed af en zet hem 2 weken op een koele, donkere plaats. Schud af en toe.
- Maak een simpele suikersiroop: verwarm de suiker met het water in een pannetje tot hij is opgelost.
- Laat de siroop goed afkoelen.
- Schenk de suikersiroop bij de citroenwodka. Sluit de pot goed af en laat de limoncello nog 6-8 weken op smaak komen.
- Zeef de limoncello en giet hem in gesteriliseerde glazen flessen.
*Spoel de inmaakpot vóór het vullen even goed om met heet water, en laat hem daarna omgekeerd afkoelen en drogen op een schone theedoek.
Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille