Mozzarellasticks

Ingrediënten:
• 400 gr mozzarella cucina (met laag vochtgehalte)
• 4 el bloem 1 tl gedroogde rozemarijn*
• 1 tl gedroogde oregano*
• 2 eieren, losgeklopt
• 4 el panko
• peper en zout*
• frituurolie (bv. zonnebloemolie of olijfolie)
Benodigdheden: snijmes*, snijplank*, soepborden*, steelpannetje*, fonduenetje*, keukenpapier
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
TIP: Kies voor kookmozzarella. Vaak wordt deze ‘mozzarella cucina’ genoemd omdat het vochtpercentage lager is dan bij gewone mozzarella. Dit zorgt ervoor dat het veiliger is om deze kaas te frituren.
• 400 gr mozzarella cucina (met laag vochtgehalte)
• 4 el bloem 1 tl gedroogde rozemarijn*
• 1 tl gedroogde oregano*
• 2 eieren, losgeklopt
• 4 el panko
• peper en zout*
• frituurolie (bv. zonnebloemolie of olijfolie)
Benodigdheden: snijmes*, snijplank*, soepborden*, steelpannetje*, fonduenetje*, keukenpapier
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
TIP: Kies voor kookmozzarella. Vaak wordt deze ‘mozzarella cucina’ genoemd omdat het vochtpercentage lager is dan bij gewone mozzarella. Dit zorgt ervoor dat het veiliger is om deze kaas te frituren.
Bereiding:
- Snijd de kookmozzarella in staafjes van ca. 1 cm breed.
- Meng de kruiden met de bloem en paneer hierin de mozzarellasticks.
- Haal ze vervolgens door een losgeklopt eitje en wentel ze tot slot in panko.
- Herhaal dit proces twee keer om ervoor te zorgen dat de mozzarellasticks goed beschermd worden in de hete olie.
- Frituur de mozzarellasticks in olie van 190°C gedurende 4 à 5 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
- Laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier en serveer meteen.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Loïc Van Impe.