Wil je je bestelling nog vóór kerst ontvangen? Bestel dan vóór dinsdag 16 december

De volgende kleurcodes kunnen op de row gezet worden voor de corona melding. Deze kan je selecteren door bij row op het tandwiel te klikken en daar de achtergrond kleur te selecteren.

#768985
#A0B6B0
#D93F41
#DD6832
#C9C9B8
#6B795F
#4A5571
#6F5F6D
#DDAC98
#DFC65D
#741B25

Houten keukengerei

Hout is een mooi natuurlijk product met specifieke eigenschappen. Het is een duurzaam materiaal (mits op de goede manier wordt onderhouden).

Gebruiksaanwijzing

  • Reinig houten keukenartikelen zoals snijplanken, pollepels, spatels etc. niet in de afwasmachine. Omdat de hitte en het water de structuur van de hout kunnen aantasten.
  • Was het liefst af met de hand in lauw water zonder afwasmiddel en droog onmiddellijk af. Zo blijft je keukengerei lang mooi en voorkom je dat het hout – van bv. een snijplank – splijt.
  • Laat houten keukengerei nooit in water of sop liggen.
  • Laat het niet bij een warmtebron liggen of opdrogen, anders kan het splijten en/of kromtrekken.
  • Hout neemt geuren, smaken en kleurstoffen op. Gebruik daarom liever aparte lepels en spatels voor bv. pikante gerechten en zoete desserts. Gebruik een aparte snijplank voor uien.
  • Voor een langere levensduur kunt u uw houten keukengerei af en toe inwrijven met een beetje olie, zodat het hout niet uitdroogt en zijn natuurlijke schoonheid behoudt, zoals onze onderhoudsolie of lijnzaadolie.

Houten planken

  • Wrijf de plank vóór het eerste gebruik in met olie - ook de zijkanten - en laat de olie goed intrekken (bijvoorbeeld lijnzaadolie). De olie beschermt het hout tegen vocht en tegen het intrekken van geur-, smaak- en kleurstoffen.
  • Herhaal deze behandeling regelmatig tijdens de eerste maanden. Daarna alleen nog met olie behandelen indien nodig.
  • Verwijder vuil zoveel mogelijk met een vochtige doek.
  • Ander houten keukengerei kan je op dezelfde manier een beschermlaag geven.