Pizza met ricotta en venkelworst
Voor 2 pizza’s
Bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten:
voor het pizzadeeg
• biologische bakmix voor pizza*
• 1 el olijfolie*
• 250 ml lauwwarm water
• 8 g instant gist*
voor de topping
• 165 ml pastasaus basilicum*
• 4 el ricotta
• 1 venkelworstje
• venkelzaadjes
• 4 el gemalen mozzarella
Benodigdheden: kom*, theedoek*, deegroller*, (pizza)bakplaat*, bakpapier, lepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Maak het pizzadeeg: los de gist op in lauwwarm water.
- Doe er de pizzamix en de olijfolie bij. Kneed het deeg zo’n 10 minuten.
- Verdeel het deeg in twee gelijke delen, en laat het onder een vochtige theedoek ca. 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
- Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Beleg elke pizza met de tomatensaus en wat geraspte mozzarella.
- Knijp het gehakt uit het venkelworstje en schik het op de pizza’s.
- Werk af met wat ricotta en venkelzaadjes.
- Bak de pizza ca. 18-20 min. in de voorverwarmde oven tot hij mooi goudbruin gebakken is.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.