Emaille servies en keukengerei
Hoe gebruik je emaille?
- Emaille mag in de oven, tot 250 ºC. Emaille is niet geschikt voor de magnetron.
- Onze emaille pannen zijn geschikt voor gebruik op gas, inductie, elektrisch en keramisch. Verhit op matig vuur, begin altijd op de laagste stand. Op gas temper je de hitte met een sudderplaatje. Nooit ‘leeg’ verhitten, alleen met vloeistof, olie of boter in de pan. Niet laten droogkoken.
- Voorkom krassen: gebruik in emaille alleen houten spatels of lepels.
- De emaillelaag is enigszins poreus. Laat er daarom geen voeding lang in staan, kleur en smaak kunnen in het emaille trekken.
- Pas op met zuren: zuur in voeding (bv. rabarber of appelmoes) kan het glazuur aantasten, met roest als gevolg.
- Voorkom stoten en grote temperatuurwisselingen. De glazuurlaag kan splinteren met roestplekjes als gevolg.
Hoe maak je het schoon?
Emaille kan in principe in je vaatwasser. Alleen, het vaak agressieve vaatwasmiddel tast op den duur het glazuur aan. Ons advies: was het met de hand af. Pas op met stoten, emaille is sterk maar er kunnen splintertjes afbreken.
Wat zijn de voordelen van emaille?
- Emaille is makkelijk schoon te maken.
- Emaille is licht van gewicht, je neemt het makkelijk mee naar camping of picknick.
- Het geleidt warmte goed, fijn om in te koken dus.
- En, niet te vergeten: emaille staat mooi in je keuken en op tafel!