Espressokan
- Was de espressokan aan binnen- en buitenzijde af met heet water. Gebruik geen afwasmiddel, dit tast het metaal (aluminium) aan.
- Laat je kan ‘op smaak komen’ door er een aantal keer koffie in te zetten. Gooi deze
koffie weg
Vóór het eerste gebruik
Gebruiksaanwijzing
- Vul het onderste gedeelte van de kan tot net onder het ventiel met koud water.
- Plaats de filter op het onderste gedeelte en vul met gemalen koffie. Druk de koffie niet aan. Gebruik alleen espressobranding en -maling.
- Verwijder losse koffie van de rand van de filter en draai het bovenste deel van de kan vast op de onderkant. Let op: Draai aan de kan, niet aan het handvat, om beschadiging te voorkomen.
- Verwarm de espressokan op lage temperatuur. Dit zorgt voor koffie met een ‘romige’ smaak. Gebruik eventueel een gaspitverkleiner zodat de kan stabiel op het fornuis staat.
- Zorg ervoor dat de warmtebron niet wijder is dan de diameter van je kan. Zo bescherm je het handvat tegen smelten.
- Hoor je de koffie pruttelen? Zet dan de warmtebron op de laagste stand. Haal de espressokan van het vuur zodra de koffie helemaal is doorgelopen naar het bovenste gedeelte.
- Laat de koffie nooit koken, dit komt de smaak niet ten goede.
Onderhoud
- De espressokan is niet geschikt voor de afwasmachine.
- Gebruik geen afwasmiddel, borstel of (schuur)sponsje. Laat de kan na gebruik afkoelen en spoel de losse onderdelen met heet water.
- Droog de onderdelen zorgvuldig af en schroef de pot losjes in elkaar tot het volgende gebruik.
- De espressokan is geschikt voor gebruik
op gas en op een elektrische of keramische kookplaat. - Verwarm de espressokan nooit zonder
water en houd de kan tijdens gebruik buiten bereik van kinderen. - Vul het onderste gedeelte van de kan uitsluitend met water. Gebruik alleen koffie in de filter, geen thee of cacao.
Voor deze espressokannen zijn 3 losse onderdelen beschikbaar: de siliconen afsluitring, het filter en de zgn. ‘funnel’, het bakje waar je de koffie in doet.