Houten keukengerei
Gebruiksaanwijzing
- Reinig houten keukenartikelen zoals snijplanken, pollepels, spatels etc. niet in de afwasmachine.
- Was het liefst af zonder afwasmiddel en droog onmiddellijk af. Zo blijft je keukengerei lang mooi en voorkom je dat het hout – van bv. een snijplank – splijt.
- Laat houten keukengerei nooit in water of sop liggen.
- Laat het niet bij een warmtebron liggen of opdrogen, anders kan het splijten en/of kromtrekken.
- Hout neemt geuren, smaken en kleurstoffen op. Gebruik daarom liever aparte lepels en spatels voor bv. pikante gerechten en zoete desserts. Gebruik een aparte snijplank voor uien.
Houten planken
- Wrijf de plank vóór het eerste gebruik in met (olijf)olie - ook de zijkanten - en laat de olie goed intrekken. De olie beschermt het hout tegen vocht en tegen het intrekken van geur-, smaak- en kleurstoffen.
- Herhaal deze behandeling regelmatig tijdens de eerste maanden. Daarna alleen nog met olie behandelen indien nodig.
- Verwijder vuil zoveel mogelijk met een vochtige doek.
- Ander houten keukengerei kan je op dezelfde manier een beschermlaag geven.