Spicy worstenbroodjes met cheddar

Ingrediënten:
• 1 sjalot
• 1 teentje look
• 200 gr gemengd gehakt
• 1 sjalot
• 1 teentje look
• 200 gr gemengd gehakt
• 1 tl korianderzaad*
• 1 tl komijnzaad*
• 1 tl komijnzaad*
• 1 tl versgemalen
• zwarte peper*
• zwarte peper*
• 1 tl chilipoeder*
• 2 eieren
• 1 rol bladerdeeg
• 50 gr cheddarkaas, in plakjes
• 50 gr ketchup
• 1 el Ajvar pikante saus* of piri piri saus*
• chiliflakes
• peper en zeezout*
Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kommen*, pollepel*, vijzel*, bakplaat*, bakpapier, bakkwastje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
• 50 gr cheddarkaas, in plakjes
• 50 gr ketchup
• 1 el Ajvar pikante saus* of piri piri saus*
• chiliflakes
• peper en zeezout*
Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kommen*, pollepel*, vijzel*, bakplaat*, bakpapier, bakkwastje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Snijd het sjalotje en het teentje look fijn en voeg ze toe aan het gehakt.
- Doe het korianderzaad, komijnzaad, het chilipoeder en de zwarte peper in een vijzel en maal tot een fijn poeder.
- Voeg de kruiden toe aan het gehakt, doe er ook een eitje bij en meng goed.
- Neem de rol bladerdeeg en snijd in stroken van 10 tot 12 cm centimeter breed.
- Verdeel het gehakt in het midden van elke strook, over de hele lengte.
- Leg voor extra smaak plakjes cheddarkaas bovenop het gehakt.
- Vouw elke strook dubbel over de vulling en snij in mini-worstenbroodjes.
- Bestrijk elk worstenbroodje met wat opgeklopt eigeel en werk af met chiliflakes en zeezout.
- Bak de mini-worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat in een oven op 180°C (gedurende 30 minuten of totdat ze gaar en goudbruin zijn).
- Meng voor de dipsaus de ketchup met de pikante saus.