Witlof met gebruinde boter en dukkah

Ben je op zoek naar een groentegerecht voor het kerstdiner? Deze witlof met dukkah (mix van specerijen en noten) is net even anders en verrassend van smaak!



Bereidingstijd: ± 50 minuten

Boodschappenlijst

Ingrediënten

  • 500 g witlof
  • 200 g roomboter (in gelijke blokjes gesneden)
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl Bourbon vanille-extract*
  • 2 el mix voor dukkah dip*

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Snij de witlof in de lengte doormidden.
  2. Doe de blokjes boter in de pan en laat, al roerend, op laag vuur smelten tot de boter licht verkleurd is.
  3. Voeg suiker, zout en vanille-extract toe.
  4. Leg de witlof in de pan en laat in ca. 30 minuten gaar worden. Schep om de 5 minuten de gebruinde boter erover.
  5. Doe de mix voor dukkah in de vijzel en stamp tot een grof mengsel.
  6. Haal de witlof uit de pan en leg in de ovenschaal. Giet de boter erover, bestrooi met de dukkah en zet nog 5 minuten in de oven op 180 °C.