Rigatoni met pompoen, spinazie en ricotta
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten:
• 300 g rigatoni pasta
• 1 kleine butternut pompoen
• 200 g spinazie
• 1 teentje look, gepeld en fijngesneden
Bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten:
• 300 g rigatoni pasta
• 1 kleine butternut pompoen
• 200 g spinazie
• 1 teentje look, gepeld en fijngesneden
• 200 g ricotta
• 50 g gemalen kaas
• 1 tl currypoeder*
• 1 tl olijfolie*
• peper en zout*
Benodigdheden: chefmes*, snijplank*, bakplaat*, bakpapier, wok*, pollepel*, kom*, mixer, kookpot/pan*, vergiet*, ovenschaal*
• 50 g gemalen kaas
• 1 tl currypoeder*
• 1 tl olijfolie*
• peper en zout*
Benodigdheden: chefmes*, snijplank*, bakplaat*, bakpapier, wok*, pollepel*, kom*, mixer, kookpot/pan*, vergiet*, ovenschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de butternut, snij in de helft, verwijder de pitjes en snij in blokjes.
- Leg de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
- Laat de pompoen ca. 40 min. roosteren in de voorverwarmde oven.
- Was de spinazie en wok ‘m kort in wat olijfolie met de fijngesneden look.
- Haal de pompoenblokjes uit de oven en mix de helft ervan met de ricotta tot een romige saus. Kruid met het currypoeder, peper en zout.
- Kook intussen de rigatoni gaar in gezouten water.
- Giet de pasta af en meng er de pompoensaus, pompoenblokjes en de spinazie onder.
- Schep de pasta in een ovenschaal en bestrooi met wat gemalen kaas.
- Zet de pastaschotel nog 15 min. in de warme oven.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.